پایداری در جبهه فرهنگی چه بسا دشوارتر از ایستادگی در برابر جبهههای نظامی باشد. رزمندگان این خاکریز عظیم، هنرمندان انقلابیاند که هر کدام به نوعی دغدغه فرهنگ اسلام انقلابی و انقلاب اسلامی را در دل دارند.
امتداد در این شماره میخواهد یک همسنگر دیگرش را معرفی کند؛ «فرهنگ پایداری». فصلنامه فرهنگ پایداری، از جمله نشریاتی است که در حوزه دفاع مقدس، نگاه تخصصی به این مقوله را برای خود برگزیده است. نگاه تخصصی به هنر و ادبیات جنگ و جهاد، بسیج و فرهنگ بسیجی، شعر و داستان، سینما و تیاتر و...
بخشهای گوناگون این فصلنامه عبارتاند از: گفت و شنود، خاطره، پژوهش، هنر، یاد، داستان و شعر، از نگاه دیگر، چشمانداز و با خوانندگان.
صاحبامتیاز آن «بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس»، مدیر مسئول آن «مهندس داوود غیاثینژاد» و سردبیر آن هم «سعید علامیان» است.
در بخشهایی از شماره پنجم آن میخوانیم: «... به دلیل اینکه جنگ ما نوعی دفاع بود و تهاجمی از سوی ما صورت نگرفته بود، آدمهای جنگ هم بسیار خاص بودند. اگر بسیجی کمسن و سالی در جبهه میجنگید، از شعور بالایی برخوردار بود. به معرفتهایی دست مییافت که بسیاری از عرفا در طی سالها سیر و سلوک به آن مرتبه نمیرسیدند. بسیاری این را درک کرده بودند و به جبهه میرفتند تا کمال خلقت را ببینند. همانگونه که شهید مرتضی آوینی میگفت: «آنجا آسمان به زمین متصل میشود.» پزشک، کارمند و کاسب و... در کنار هم قرار میگرفتند و زیر سقف یک سنگر زندگی میکردند. اما به حقیقت باطنی خود پی میبردند و به معرفت میرسیدند. وقتی هنرمند، چنین اتفاقی را لمس میکرد، در آثارش تأثیر داشت و آثار هنری معنوی خلق میکرد که نمونههایش را در کارهای آقایان چلیپا، صادقی، گودرزی و... میتوانیم ببینیم...»
به هر حال آرزومندیم این همسنگر عزیز نیز در کنار دیگر رزمندگان فرهنگی، همیشه پایدار بماند و پایداری را روایت کند.
تلفن و دورنگار فرهنگ پایداری: 88748417 ـ 021
کلمات کلیدی: